Aktiviteiten

HelloTwello is een ideale uitvalsbasis of een aangename stop voor actieve natuur en cultuur liefhebbers. Zo krijgt u al fietsend op de IJsseldijken een weids uitzicht over de uiterwaarden en de verschillende Hanzesteden.

HelloTwello ligt in de landgoederenzone van Twello, dichtbij Deventer en middenin de IJsselvallei. Binnen twee minuten bevindt u zich op belangrijke fiets- en wandelroutes van de IJsselvallei en de vogelrijke uiterwaarden van de IJssel. De voetpont of de brug verbindt u binnen 10 minuten met de binnenstad van Hanzestad Deventer. Twello heeft vier supermarkten, een marktplein, diverse restaurants en een groot zwembad. 

Het verblijf is pal gelegen aan een fietsenknooppunt van lange en korte afstanden.  Rondom Deventer en in de IJsselstreek zijn er vele bewegwijzerde fietsroutes. Onze accommodatie is ook geschikt als start voor fietstochten op de Veluwe of Salland. Rondom ons terrein bevinden zich klompenpaden variërend van 7 tot 15 km. Deze bewegwijzerde wandelpaden voeren u over landgoederen, langs karakteristieke boerderijen en bijvoorbeeld door het beekdal van de Fliert. Veel paden lopen langs onze groepsaccommodatie of starten op maximaal 1,5 km van onze locatie.

Ook zijn er diverse fiets en wandelevenementen zoals:

  • De wandelvierdaagse van Apeldoorn is een mooie samensmelting van diverse wandelliefhebbers! Deelnemers hoeven niet persé vier dagen te wandelen en kunnen kiezen uit korte en lange afstanden. Er is keus uit afstanden van 12, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag. En wandelaars kunnen ook één, twee of drie dagen deelnemen.
  • Sallands Beste Bulten is een jaarlijkse fietstoertocht (50/90/130 km) georganiseerd door WSV De Zwaluwen, voorheen ook wel bekend als ‘De Sallandse Heuvelentocht’.
  • De ronde van Vedett voor wielrenners en mtb-ers, e-bikers, BMX-ers, fatbikers, retro-bikers.Dé gierende wielertour door het Deventer Bergkwartier over hindernissen, over kasseien, door krappe steegjes, door de Bergkerk ,door een winkel en dwars door de kroeg.
  • Elk jaar organiseert "WIOS Epe" het eerste weekend van oktober de Herfstkleurentocht Epe